Οικονομία

Χρηματιστήριο: Νέα άνοδος 0,80% λίγο μετά το άνοιγμα

Ώθηση απο την ΕΚΤ  και τις αναβαθμίσεις στις τράπεζες Αlpha και Eurobank 

Nέα ανοδική κίνηση κοντά στο 1% παρουσιάζει η Αθήνα με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές – ιδιαίτερα απο τις μετοχές της Alpha bank και Eurobank που έλαβαν πρόσφατα αναβάθμιση απο αμερικανικούς οίκους.

Για μια ακόμα φορά η ελληνική αγορά λαμβάνει ώθηση από τα κέρδη στην Ευρώπη, τα οποία ξεπερνούν το 1% εν όψει και των ανακοινώσεων απο την ΕΚΤ, σχετικά με νέες αγορές ομολόγων. Η ΕΚΤ, σε μια προσπάθεια να “γεμίσει” το κενό στις αγορές – μέχρι να εκταμιευθούν τα χρήματα απο το Ταμείο Ανάπτυξης – δίνει μια νέα ώθηση. Η παρέμβαση αυτή είναι σημαντική, καθώς θα οδηγήσει οχι μόνο στην μείωση του spread των κρατικών ομολόγων με το Γερμανικό, αλλά θα έχει επιδράσεις και στις μετοχές.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 677,06 μονάδες σημειώνοτας άνοδο 0,78%. Εφόσον διασπαστούν ανοδικά οι 680 μονάδες, τότε η ελληνική αγορά θα περάσει πάλι σε ανοδικό κανάλι.

Η μετοχή της Eurobank κερδίζει 3,33% στα 0,403 ευρώ. Με ραλι 4,9% η Alpha bank στα 0,601 ευρώ. Κέρδη 2,4% για την Εθνική στα 1,321 ευρώ. Με άνοδο 2,4% η Βιοχάλκο στα 2,56 ευρώ. Κέρδη 3% για την Ελλάκτωρ στα 1,016 ευρώ. Κέρδη 2,43% ο Φουρλής στα 4 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top