Διεθνή

Κορωνοϊός – Μεξικό: Υπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι μέσα μια μέρα

Πλησιάζουν στους 45.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα της κεντρικής Αμερικής

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε άλλους 854 θανάτους (από τους χθεσινούς 342) εξαιτίας της COVID-19 και 7.208 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 44.876 νεκρούς επί συνόλου 402.697 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Τα ίδια δεδομένα δημοσιοποίησε λίγη ώρα νωρίτερα το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, που συγκεντρώνει και αναρτά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει για την πανδημία στοιχεία για την εξέλιξη της παγκοσμίως.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την τέταρτη θέση της τραγικής διεθνούς κατάταξης των χωρών με τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνεται επίσημα, με δεδομένο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επαρκή αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Απολογείται μεν αλλά αρνείται τη φράση «σας έχουμε κάνει την κω…α να» ο Κώστας Μάρκου

Κορωνοϊός: Στους 203 οι νεκροί – Πέθανε 63χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Σοφία Χαρμαντά: «Ο Τζέραντ Μπάτλερ είναι πολύ κοντινός μου άνθρωπος»

Δημοφιλέστερα

To Top