Πολιτική

Σχοινάς: Η Αγία Σοφία είναι σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η διατήρηση του παρόντος καθεστώτος είναι ουσιαστικής σημασίας – Τι είπε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την ουσιαστική σημασία της διατήρησης του παρόντος καθεστώτος της Αγίας Σοφίας υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Αγία Σοφιά αποτελεί σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου και τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του παρόντος καθεστώτος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπονομευθούν η ανεκτικότητα στην Τουρκία και το άνοιγμα της γειτονικής χώρας.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την πολιτιστική ανάκαμψη της Ευρώπης, τόνισε ότι «η Αγία Σοφία είναι σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου. Είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι μουσείο, είναι σύμβολο. Είναι επίσης σύμβολο μιας πόλης, η οποία από μόνη της συμβολίζει τις αξίες που θα θέλαμε να επικρατούν στον σημερινό κόσμο».

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν γίνεται λίγο πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για το ζήτημα, κι ενώ οι ψηφοφόροι του Ερντογάν ζητούν τη μετατροπή της σε τέμενος.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε η ιστοσελίδα για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών – Πού θα τις δείτε

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Αύγουστο θα έχουμε δεύτερο κύμα» προειδοποιεί ο Μάριος Λαζανάς

Δημοφιλέστερα

To Top