Διεθνή

Τσαβούσογλου για Λιβύη: Η κατάπαυση του πυρός θα επιτευχθεί μόνο εάν ο Χαφτάρ υποχωρήσει

Αναφερόμενος στα αεροπορικά πλήγματα κατά τουρκικών θέσεων στη βάση αλ Βατίγια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση θα πληρώσει

Σε μια περίοδο που παρατηρείται ανάφλεξη στη Λιβυη και η Δύση καλεί σε κατάπαυση του πυρός, τήρηση του εμπάρκο όπλων και αποφυγών των ξένων παρεμβάσεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύει ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του φαγιέζ-αλ Σάρατζ (GNA) θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μόνο εάν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ αποσυρθούν από τα κεντρικά και δυτικά σημεία της χώρας.

Μιλώντας στους Financial Times, ο Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές ότι η κυβένηση Σάρατζ είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την επιθετική της στάση εναντίον των δυνάμεων Χαφτάρ, εάν δεν αποσυρθούν οι δυνάμεις του στρατάρχη από το λιμάνι της Σύρτης και την αεροπορική βάση Τζούφρα.

Ο Τσαβούσογλου διεμήνυσε, ακόμη, ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει την GNA και τους όρους που αυτή θα θέσει για κατάπαυση του πυρός.

Αναφερόμενος στα αεροπορικά πλήγματα κατά τουρκικών θέσεων στη βάση αλ Βατίγια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι όποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση θα πληρώσει.

Δημοφιλέστερα

To Top