Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Δεκτή η δήλωση αποχής του επίκουρου Εισαγγελέα Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα

Ο επίκουρος εισαγγελέας είχε υποβάλλει δήλωση αποχής από τα καθήκοντά του μετά τα πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου – Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα διαβιβάσει ερώτημα για να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία η Ελένη Τουλουπάκη 

Δεκτή έγινε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η δήλωση αποχής ενός εκ των δύο επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, του Χρήστου Ντζούρα.

Ειδικότερα, στην εκπνοή της περασμένης εβδομάδας ο κ. Ντζούρας υπέβαλε δήλωση απόχης από τα καθήκοντα του επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, μετά τα πορίσματα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη για την σκευωρία της Novartis.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δέχθηκε ότι εφόσον το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την φαρμακοβιομηχανία αντιμετωπίσει τον κ. Ντζούρα ως συμμέτοχο, αυτό αρκεί για να τεθεί εκτός των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί.

Πάντως, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έκριναν ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία ως προς τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιος Μανώλη, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Πάντως, αν και αρχικά λεγόταν από εισαγγελικούς κύκλους ότι θα υποβάλλει αντίστοιχη δήλωση αποχής ο κ. Μανώλης, μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει υλοποιηθεί.

Αναμένεται ερώτημα του Τσιάρα για την Ελένη Τουλουπάκη

Αντίθετα, η κυρία Τουλουπάκη μετά την σε βάρος δίωξη της για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, όχι μόνο δεν υπέβαλε δήλωση αποχής από τα καθήκοντά της, αλλά προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο και ζητάει να ακυρωθεί η σε βάρος της ποινική δίωξη, καθώς είναι άκυρη, διατυπώνοντας έτσι την πρόθεσή της να παραμείνει στην επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ωστόσο, αναμένεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, να διαβιβάσει, με βάση τον «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών», ερώτημα στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία η κατηγορούμενη εισαγγελέας κυρία Τουλουπάκη. Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας, θα στείλει και δεύτερο ερώτημα στο ΑΔΣ του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση του κ. Ντζούρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυρία Τουλουπάκη βαρύνεται με τα ποινικά αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα) και τα πλημμελήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε πλημμεληματικό επίπεδο), παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, της παραβίαση δικαστικού απορρήτου και της παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία λέει η Μέρκελ

«΄Ηταν το όνειρό μου…», λέει ο ομογενής εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς

Σύνοδος Κορυφής: Διαβουλεύσεις μέχρις εσχάτων για το Ταμείο των 750 δισ.

Δημοφιλέστερα

To Top