Οικονομία

Αegean: Θα «κάψει» συνολικά 160 εκατ. ευρώ σε μετρητά στο 9μηνο

Τι ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές η διοίκηση της εταιρείας – Άνω των 50 εκατ. ευρώ οι ανάγκες για το τρέχον τρίμηνο

Μείον 160 εκατ. ευρώ σε μετρητά θα είναι ο ‘’λογαριασμός’’ του κορωνοϊού για την Aegean το 9μηνο του 2020 που περιλαμβάνει και το πολύ δυνατό γ’ τρίμηνο του έτους, το οποίο διέψευσε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων εντός κι εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρίν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών η διοίκηση του ομίλου, ο πρόεδρος κ. Ευτύχης Βασιλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης, στο πρώτο εξάμηνο η Aegean “έκαψε’’ μετρητά αξίας 110 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του έτους, ενώ οι ανάγκες για το τρέχον τρίμηνο αντιστοιχούν σε επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.

O κ. Βασιλάκης εκτίμησε ότι το γ’ τρίμηνο της φετινής, πολύ δύσκολης χρονιάς, θα είναι κοντά στα 2 εκατ. πελάτες και κοντά στο 50% όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, ενώ στα 25- 30 εκατ. ευρώ θα είναι τα αρνητικά αποτελέσματα για την περίοδο αυτή. «Δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό το γ’ τρίμηνο- που είναι παραδοσιακά και το πιο δυνατό λόγω της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού- με αυτά τα νούμερα».

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top