Διεθνή

ΕΕ: Στη Λιβύη ο Μπορέλ – Συναντήθηκε με τον Αλ Σαράτζ

Η ΕΕ στηρίζει σθεναρά τη διαδικασία του Βερολίνου, τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και τα μέτρα αποκλιμάκωσης, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

Στη Λιβύη βρίσκεται ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε συνάντηση με τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και τόνισε ότι η ΕΕ στηρίζει τη διαδικασία του Βερολίνου και τα μέτρα αποκλιμάκωσης.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter: «Συνάντησα τον Πρόεδρο Σάρατζ και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στην Τρίπολη. Η Λιβύη παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση για κατάπαυση του πυρός και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον διάλογο και την καθοδηγούμενη από τη Λιβύη πολιτική επίλυση της σύγκρουσης».

Επίσης, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισήμανε ότι «έγινε συζήτηση για τρόπους προώθησης της πολιτικής διαδικασίας, την επιστροφή σε συνομιλίες της στρατιωτικής επιτροπής 5 + 5 και την άρση του αποκλεισμού πετρελαίου. Η ΕΕ στηρίζει σθεναρά τη διαδικασία του Βερολίνου, τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και τα μέτρα αποκλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο όπλων – βασικά στοιχεία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη».

Ειδήσεις σήμερα: 

Το «SUPER JET» και ο καπετάνιος του υποκλίνονται στη Σίκινο – Δείτε βίντεο

Νέες προκλήσεις από Τουρκία: Η Γενί Σαφάκ γράφει για «δικαίωμα επέμβασης» στο Καστελόριζο

«Καμίνι» η χώρα μέχρι και την Παρασκευή – Έως 8 βαθμούς υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες

Δημοφιλέστερα

To Top