Διεθνή

Γαλλία: Για «τρομοκρατία» κατηγορείται ο Πακιστανός που επιτέθηκε με μπαλτά

 Ο δράστης της επίθεσης με μπαλτά εξω απο τα γραφεία της «Charlie Hebdo»  έχει αναγνωριστεί ως 25χρονος Πακιστανός και όχι 18χρονος όπως ο ίδιος δήλωσε και βρισκεται υπό δικαστική έρευνα για εγκληματική οργάνωση με τρομοκράτες,  ενώ έχει  υποβληθεί αίτημα να τεθεί υπό κράτηση

Για απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια κατηγορήθηκε ο Πακιστανός που την προηγούμενη εβδομάδα τραυμάτισε με μπαλτά δυο άτομα στο Παρίσι έξω από τα παλιά γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δήλωση των εισαγγελέων της αντιτρομοκρατικής της Γαλλίας.

Ένας δικαστής έθεσε επίσης τον άνδρα – ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως 25χρονος Πακιστανός και όχι 18χρονος όπως ο ίδιος δήλωσε- υπό δικαστική έρευνα για εγκληματική οργάνωση με τρομοκράτες, δήλωσε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι έχει υποβληθεί αίτημα να τεθεί υπό κράτηση.


Paris Attack near Former Charlie Hebdo Office, Suspect Arrested

Νωρίτερα, ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία ότι ήταν 18 ετών και είχε εισέλθει στη χώρα ως ανήλικος, σύμφωνα με τον κύριο εισαγγελέα της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος, η πράξη του οποίου χαρακτηρίστηκε από την γαλλική κυβέρνηση  «ισλαμιστικής τρομοκρατίας», είχε αναγνωριστεί ως Χασάν Α., 18χρονος που γεννήθηκε στην πακιστανική πόλη Μάντι Μπαχουντίν και εισήλθε στη Γαλλία το 2018 με την ψεύτικη ταυτότητα που του έδωσε πρόσβαση σε βοήθεια κοινωνικής ασφάλισης για ανηλίκους.

Μετά την επίθεση την περασμένη Παρασκευή, οι ανακριτές ξεκίνησαν ερευνά καθώς δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και ανακάλυψαν μια φωτογραφία ενός εγγράφου ταυτότητας στο τηλέφωνό του που φάνηκε να υποδηλώνει ότι στην πραγματικότητα ονομαζόταν Ζαχέρ Χασάν Αμούμαντ, ηλικίας 25 ετών, κάτι που παραδέχθηκε στη συνέχεια και ο ίδιος.

Ο 25χρονος  τραυμάτισε σοβαρά δύο υπαλλήλους ενός τηλεοπτικού γραφείου παραγωγής των οποίων τα γραφεία βρίσκονται στο ίδιο μπλοκ που στέγαζε τη «Charlie Hebdo» και η υγεία των οποίων, σύμφωνα με τις αρχές, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Δημοφιλέστερα

To Top