Πολιτική

Γεννηματά από Καρδίτσα: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για τους πληγέντες

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Καρδίτσας βρέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – «Τα μέτρα πρέπει να είναι εξατομικευμένα», τόνισε

Αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές έκανε τη Τετάρτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ώστε να εκτιμήσει μαζί με τους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής.

Μετά την επίσκεψή της στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, η κυρία Γεννηματά, δήλωσε πώς «χρειάζεται άμεσα αλλαγή του τρόπου οργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα και βέβαια άμεση κατασκευή σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων».


genimata__1_


genimata__2_

Το Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε αίτημα στη Βουλή ζητώντας την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου. Σκοπός είναι να έρθουν στη Βουλή όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και να δεσμευτούν για συγκεκριμένα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για τη δέσμευση συγκεκριμένων πόρων, αλλά και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μιλώντας για τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Γεννηματά, υπογράμμισε πώς πρέπει τα χρήματα να δοθούν άμεσα, ώστε η περιοχή να μπορέσει να ξαναμπεί σε μια φυσιολογική ζωή.


genimata__3_


genimata__4_

«Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία. Χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, μέχρι την επανεκκίνηση της οικονομίας στον τόπο», σχολίασε χαρακτηριστικά. Προσθέτοντας πώς «τα μέτρα πρέπει να είναι εξατομικευμένα. Με ρευστότητα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με επιδότηση της εργασίας, αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα».

Δημοφιλέστερα

To Top