Ελλάδα

Ιανός: Δείτε εικόνες από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Σε έξι περιστατικά κλήθηκε η Πυροσβεστική – Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Ισχυρές καταιγίδες ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που έφερε και στην Κρήτη η κακοκαιρία που φέρει το όνομα «Ιανός» χωρίς ευτυχώς να έχει τραγικά αποτελέσματα το πέρασμά του. Ανθρώπινες ζωές δεν κινδύνευσαν ωστόσο δημιουργήθηκαν κάποια μικροπροβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία στους δρόμους εξαιτίας του ότι μετατράπηκαν σε… ποτάμια.


Μάλιστα, στην περιοχή της λεωφόρου Καζαντζίδη το νερό έφτασε μέχρι και τις πόρτες των αυτοκινήτων. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media. Και στους υπόλοιπους δρόμους όμως η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας.


kriti-ianos-2


kriti-ianos-3

Πλημμύρισαν τα… Λιοντάρια

Σε… Βενετία μετατράπηκε το κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα η πλατεία των Λιονταριών εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο φαίνεται πως η πλατεία των Λιονταριών μετά την καταιγίδα είχε πλημμυρίσει.

Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Έπεσε μπαλκόνι στη Νέα Αλικαρνασσό

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας ένα μπαλκόνι έπεσε από σπίτι που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός καθώς δεν υπήρχαν περαστικοί από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Ωστόσο, το μπαλκόνι έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το neakriti.gr


mpalkoni-1


mpalkoni-2

Έκλεισαν οι γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια

Με την έναρξη της κακοκαιρίας οι αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και ήταν επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα η πυροσβεστική δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων αλλά και κοπές δέντρων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Δημοσθένης Μπουντουράκης σε όλο το νησί πραγματοποιήθηκαν «δύο αντλήσεις νερού σε καταστήματα στο Ηράκλειο, δύο σε σπίτια ενώ η πυροσβεστική κλήθηκε δύο φορές να προχωρήσει σε κοπή δέντρων που είχαν πέσει στο οδόστρωμα».

Δημοφιλέστερα

To Top