Διεθνή

Ιταλία: 1.869 νέα κρούσματα – Δεν αποκλείει lockdown o σύμμαχος του Κόντε

Σταθερά υψηλά είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία – Πρώτη σε κρούσματα είναι η περιφέρεια της Καμπανίας

Άλλα 1.869 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 17 νεκρούς ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, έναντι 1.912 κρουσμάτων και 20 νεκρών την Παρασκευή.

Πάντως ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση Κόντε Νίκολα Τζινγκαρέτι, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέου lockdown στην Ιταλία αν δεν τηρούνται οι κανόνες.

Την ίδια ώρα, 45.600 πολίτες έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ 2.737 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και άλλοι 247 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, (274), στη Λομβαρδία (256) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (219).

Ο Τζινγκαρέτι, επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος προειδοποίησε για τις συνέπειες των επόμενων εβδομάδων.

«Με ρωτάτε αν υπάρχει πιθανότητα να πάμε σε νέο lockdown; Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Αν δεν σεβαστούμε τους κανόνες, θα καταλήξουμε ακριβώς εκεί. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η διατήρηση της καθημερινότητάς μας, προϋποθέτει απόλυτο σεβασμό στους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας».

Δημοφιλέστερα

To Top