Ελλάδα

Καιρός – Κακοκαιρία «Ιανός»: 185 τόνοι βροχής ανά στρέμμα μέσα σε 32 ώρες

Κακοκαιρία Ιανός: Δείτε νέες φωτογραφίες του meteo

Η «κακοκαιρία Ιανός» πλήττει σφοδρά το Ιόνιο. Η υψηλότερη ολική βροχόπτωση  ήταν ίση με 185 τόνους βροχής ανά στρέμμα μέσα σε 32 ώρες!

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός, όπως αυτός καταγράφηκε από το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως το πρωί της Παρασκευής 18/09 (Χάρτης 1) και  όπως αυτός εκτιμήθηκε με χρήση κατάλληλου αλγόριθμου που συνδυάζει δεδομένα δορυφόρων και μοντέλων για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα (Χάρτης 2).

Όπως προκύπτει από τον Χάρτη 1 ή υψηλότερη ολική βροχόπτωση καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας και ήταν ίση με 123 χιλιοστά. Σαφώς μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις θαλάσσιες περιοχές, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 2, με το μέγιστο να σημειώνεται στα ανοιχτά του Ιονίου και να είναι ίσο με 186 χιλιοστά.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, χρησιμοποιώντας το «πυκνό» δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου και του καιρού.


kairos_kakokairia_ianos_meteo_xartis

Ολικά ύψη βροχής από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως και το πρωί της Παρασκευής 18/09


kairos_kakokairia_ianos_xartis_noumero_dio

Εκτίμηση της ολικής βροχόπτωσης με συνδυαστική χρήση δεδομένων δορυφόρων και μοντέλων από την αρχή της Πέμπτης 17/09 έως και το πρωί της Παρασκευής 18/09

Δημοφιλέστερα

To Top