Ελλάδα

Κικίλιας στη συνάντηση με τους αστυνομικούς: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα σας χορηγηθεί δωρεάν

«Η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικος, οι οποίοι επιτελούν ένα μεγάλο έργο αυτήν την περίοδο, δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας 

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος στην οποία έθεσε επί τάπητος το ζήτημα του εμβολιασμού των αστυνομικών.

Ο κ. Γερακαρακος συνοδευόμενος απο τον πρόεδρο του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ Χρήστο Μαυραγάμη συζήτησαν με τον κ. Κικίλια την ένταξη όλου του αστυνομικού προσωπικού στις ομάδες που θα λάβουν άμεσα το νέο εμβόλιο του Covid-19.

Ο κ. Κικίλιας, οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, τους διεβεβαίωσε ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού θα είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας και ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας αστυνομικος, οι οποίοι επιτελούν ένα μεγάλο έργο αυτήν την περίοδο, δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί δωρεάν σε όλους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Σε συνέχεια των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας για την προστασία του Αστυνομικού Προσωπικού από την πανδημία του φονικού ιού, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ και του επέδωσαν σχετικό Υπόμνημα, δίνοντας έμφαση στην ένταξη όλου του Αστυνομικού Προσωπικού στις ομάδες που θα λάβουν άμεσα το νέο εμβόλιο του Covid-19».

«Ειδικότερα, τονίσαμε στον κ. Υπουργό την αναγκαιότητα της κατά προτεραιότητα χορήγησης του εμβολίου στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, επιτελώντας ένα πολύπλευρα επικίνδυνο και ανθυγιεινό έργο. Εφόσον η Κυβέρνηση μεριμνά για την έγκαιρη παραλαβή του νέου εμβολίου, οφείλει να εντάξει και το Αστυνομικό Προσωπικό στη διαδικασία εμβολιασμού και μάλιστα αδαπάνως γι’ αυτό, αναγνωρίζοντας έτσι και τη συμβολή του σε αυτή τη μάχη. Επίσης, τονίσαμε ότι κάθε είδους έλεγχοι (τεστ, εργαστηριακές εξετάσεις) πρέπει να γίνονται δωρεάν για τους αστυνομικούς από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ».

«Εκ μέρους του κ. Υπουργού, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ο εμβολιασμός του Αστυνομικού Προσωπικού θα είναι στις προτεραιότητες της Πολιτείας και ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός, οι οποίοι επιτελούν ένα μεγάλο έργο αυτήν την περίοδο, δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, διότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί δωρεάν για όλους».

«Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στο Αστυνομικό Προσωπικό, προβαίνοντας στις ενδεικνυόμενες ενέργειες με βάση και τα αιτήματα των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας».

Δημοφιλέστερα

To Top