Διεθνή

Κορωνοϊός – Κίνα: Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές στην πολύπαθη Ουχάν μετά από επτά μήνες

Συνολικά, 2.842 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την πόλη καλωσόρισαν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μαθητές – Τι θα γίνει σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητών στην Ουχάν επέστρεψαν από σήμερα Τρίτη στις τάξεις τους, καθώς όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης, που αποτέλεσε το επίκεντρο του κορωνοϊού στην Κίνα, άνοιξαν τις πύλες τους μετά από επτά μήνες.

Συνολικά, 2.842 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την πόλη καλωσόρισαν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια μαθητές, καθώς ξεκινά το φθινοπωρινό εξάμηνο.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε, καθώς οι κινεζικές εκπαιδευτικές αρχές χαιρέτισαν τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης κατά των ιού και επέτρεψαν το άνοιγμα για τα περισσότερα σχολεία της χώρας.


wuhan_sxol1

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, περίπου 280 εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρη την Κίνα εκτιμάται ότι επιστρέφουν σε σχολεία και πανεπιστήμια αυτό το μήνα.

Οι διοικητικοί φορείς της πόλης ανέφεραν ότι έχουν εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για επιστροφή στην online διδασκαλία σε περίπτωση αλλαγής των επιπέδων κινδύνου. Επιπλέον, συμβούλευσαν τους μαθητές να φορούν μάσκες από και προς το σχολείο και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, εάν αυτό είναι δυνατόν.


wuhan_sxol2

Από τα σχολεία, έχει ζητηθεί να εφοδιαστούν με εξοπλισμό ελέγχου ασθενειών και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να προετοιμαστούν για πιθανό εντοπισμό νέων κρουσμάτων. Πρέπει επίσης να περιορίσουν τις περιττές μαζικές συγκεντρώσεις και να υποβάλλουν καθημερινές εκθέσεις στις υγειονομικές αρχές.

Οι μαθητές από το εξωτερικό και οι δάσκαλοι που δεν έχουν λάβει ειδοποίηση από το σχολείο τους δεν θα επιτρέπεται να επιστρέψουν σε αυτό.

Η Σαγκάη άνοιξε ξανά σχολεία τον Μάιο και το Πεκίνο, το οποίο πρόσφατα υπέφερε από τοπικό ξέσπασμα του ιού, θα ανοίξει όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, τον Σεπτέμβριο.Δημοφιλέστερα

To Top