Ελλάδα

Κύπρος: Συνελήφθη 55χρονος Έλληνας καθηγητής για κακομεταχείριση αλλοδαπών

Οι δυο αλλοδαποί έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Έναν 55χρονο καθηγητής Νοσηλευτικής από την Ελλάδα και έναν συνεργάτη του 30 ετών συνέλαβε η κυπριακή αστυνομία για την κακομεταχείριση δύο αλλοδαπών από το Νεπάλ, οι οποίοι εργάζονταν σε φάρμα ιδιοκτησίας του καθηγητή.

Οι δυο συλληφθέντες ύποπτοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο διέταξε τη προδυλάκιση τους. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία οι δυο αλλοδαποί, 20 και 21 χρόνων, υφ΄σταντο κακομεταχείριση από τον 30χρονο υπέθυνο της φάρμας, ο οποίος τους χτυπούσε και τους άφηνε νηστικούς. Ο 55χρονος καθηγητής αν και είχε ενημερωθεί από γείτονες, δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο αλλοδαποί εντοπίστηκαν εντός της κτηνοτροφικής μονάδας περιορισμένοι και παρά τη θέλησή τους, έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, το οποίο έχει μολυνθεί από τραύμα που προκλήθηκε από πέτρα που, όπως ανέφερε σε κατάθεσή του, τού έριξε ο 30χρονος όταν επιχείρησε να διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δυο αλλοδαποί άρχισαν να εργάζονται από τον περασμένο Φεβρουάριο στη κτηνοτροφική μονάδα και πως μαζί με τον 30χρονο υπεύθυνο της, επίσης αλλοδαπό, διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο διαμονής, ενώ αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Δημοφιλέστερα

To Top