Αυτοκίνητο

O Covid-19 φέρνει ζημιές 11 δισ. ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία

Εκτός από το βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές ο Covid-19 έχει αφήσει το σημάδι του και στην παγκόσμια οικονομία και φυσικά στην αυτοκινητοβιομηχανία η οποία στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφει ζημιές που αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ

Σε πρόσφατη μελέτη οικονομικού οργανισμού αναφέρεται πως οι λειτουργικές ζημιές των 17 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιμηχανιών παγκοσμίως στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς αγγίζουν τα 11 δις ευρώ ως αποτέλεσμα του παγώματος της παγκόσμιας οικονομίας λόγω του Covid19.
Το μέγεθος της ζημιάς γίνεται ακόμα πιο σαφές όταν συγκριθεί με τα δεδομένα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς όπου είχαν καταγραφεί κέρδη της τάξης των 22 δις ευρώ. Η έρευνα αναφέρει πως μόλις έξι εταιρίες κατάφεραν να βρίσκονται κοντά στα περσινά επίπεδα με την Tesla να έχει την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των κατασκευαστών.


Η έρευνα αναφέρει επίσης πως ο συνολικός τζίρος των αυτοκινητοβιομηχανιών πλησίασε τα 117 δις ευρώ σημειώνοντας πτώση 41% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Ανάμεσα στις εταιρίες με την μεγαλύτερη πτώση τζίρου ήταν η Mitsubishi με ποσοστό 57 % ενώ η μικρότερη με ποσοστό 5% ανήκει στην Tesla. Κάπου ενδιάμεσα βρίσκονται οι όμιλοι VW, Daimler και BMW με ποσοστά 37%, 29% και 22% αντίστοιχα. Πάντως κορυφαία στελέχη του χώρου τονίζουν πως πρόκειται για την πιο δύσκολη περίοδο που έχει περάσει η αυτοκινητοβιομηχανία και ελπίζουν πως σύντομα θα υπάρχει αντιστροφή του κλίματος και των δεδομένων.

Δημοφιλέστερα

To Top