Διεθνή

Πανδημία-Αυστραλία: Μειώνονται τα κρούσματα – Προς άρση περιορισμών

Μειώνονται τα κρούσματα στη Βικτόρια και αναμένεται να αρθούν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα – Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν και στην Μελβούρνη αν τα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 50 μέχρι το τέλος του μήνα

Οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, την εστία του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγουμένη, καθώς επιδιώκουν να προχωρήσουν στην άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 5 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 28 μολύνσεων και τριών θανάτων που διαπιστώνονταν χθες Τρίτη.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων μόλυνσης των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας και επίκεντρο της κρίσης, έπεσε κάτω από τα 30 σήμερα. Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν στη μητρόπολη αυτή εάν ο μέσος όρος βρίσκεται κάτω από τα 50 την 28η Σεπτεμβρίου, έχουν καταστήσει σαφές οι πολιτειακές αρχές.

Δημοφιλέστερα

To Top