Ελλάδα

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020: Πότε αναμένονται Γ΄φάση και τρίμηνες συμβάσεις

ΠΑΣΑΔ(Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων): Πρώτα η Γ΄φάση προσλήψεων και οι ειδικές άδειες σε εκπαιδευτικούς και μετά οι τρίμηνες συμβάσεις

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται κατά πληροφορίες, η τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές covid-19 θα «τρέξουν» όταν οριστικοποιηθεί το ποιοι και πόσοι τελικά μόνιμοι θα πάρουν τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που ισχύουν βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει θέμα για τους αναπληρωτές που έχουν συμπεριληφθεί στις έκτακτες προσλήψεις διάρκειας τριών μηνών λόγω Covid-19, εάν προηγηθεί η Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Η τρίτη φάση προσλήψεων θα υλοποιηθεί  κανονικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις τρίμηνες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συμβάσεις θα πραγματοποιηθούν για τις έκτακτες ανάγκες της επιδημίας, καλύπτοντας τις κάτωθι ανάγκες:

1) εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ αδυνατούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο δια ζώσης, για λόγους που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού

2) ισχύουν ειδικά μέτρα στις σχολικές μονάδες, όπως κατάτμηση τμημάτων

3) μαθητές αδυνατούν να προσέλθουν στα σχολεία για να συμμετέχουν στη δια ζώσης διδασκαλία

«Τριμηνίτες» εκπαιδευτικοί:Αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η δυνατότητα για πρόσληψη αναπληρωτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας.

Από συλλογικούς φορείς αναπληρωτών, καταγράφεται η αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, ο οποίος κάλεσε από τις πρώτες ημέρες της κατάθεσης του νομοσχεδίου σε εγρήγορση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τροπολογία.

Δημοφιλέστερα

To Top