Πολιτική

Πυρά της τουρκικής αντιπολίτευσης σε Ερντογάν: Είναι «γατούλα» στο εξωτερικό

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σχολίασε ότι η Τουρκία έχει μείνει ολομόναχη

Σφοδρή κριτική δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, είπε ότι η Τουρκία έχει μείνει ολομόναχη σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες εξαιτίας του εγωισμού και του τρόπου που ασκεί την εξωτερική πολιτική.

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαϊκ Οζτράκ, χρησιμοποίησε οξύ τόνο για να σχολιάσει την πολιτική του Ερντογάν, συγκεκριμένα έκανε λόγο για ήρεμη «γατούλα» στο εξωτερικό

Νέες απειλές Ερντογάν: Ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «φωτογραφίζοντας» το Καστελόριζο, ενώ εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας έπειτα από την τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την ελπίδα «να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να μάθουν τα μαθήματά τους από την ιστορία, θα πρέπει να αποδεχτούν την αλήθεια αργά ή γρήγορα. Ελπίζω ότι δεν θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα» δήλωσε.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και την στρατιωτική μας ισχύ. Γι’ αυτό και μας λαμβάνουν υπόψη».

Δημοφιλέστερα

To Top