Πολιτική

Βουλή – «Μύλος» στην Ελληνική Λύση: Η ανεξαρτητοποίηση, η κλοπή και η επανένταξη

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο και το αλαλούμ με την βουλευτή του Κυριάκου Βελόπουλου   

Θερμό επεισόδιο θεσμικής παρωδίας που παραπέμπει σε ρεάλιτι με αποχωρήσεις και επιστροφές παικτών και όχι σε κοινοβουλευτικό κόμμα εκτυλίχθηκε στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης.

Η βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι ανεξαρτητοποιείται από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κυριάκου Βελόπουλου ενημερώνοντας σχετικά και το προεδρείο της Βουλής ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.

Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα και μετά από πιέσεις της ηγεσίας του κόμματος, δήλωσε μετανιωμένη. Με νέα επιστολή που αναγκαστικά καταχωρίζεται στο πρωτόκολλο του κοινοβουλίου δήλωσε ότι επιστρέφει στο κόμμα της καταγράφοντας το πιο σύντομο κοινοβουλευτικό… aller – retour.

Το παρασκήνιο και η διάρρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Αλεξοπούλου πήρε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί καθώς θεωρούσε ότι η ηγεσία της Ελληνικής Λύσης δεν την υπολόγιζε.

Επι εβδομάδες εξέφραζε τα παράπονά της σε συνεργάτες του Κυριάκου Βελόπουλου υποστηρίζοντας ότι δεν της ανατίθενται νομοσχέδια για εισήγηση και δεν προβάλλεται το κοινοβουλευτικό της έργο από το γραφείο τύπου του κόμματος.

Καταλυτικό ρόλο για την απόφασή της, ίσως να διαδραμάτισε και η κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε τις τελευταίες ημέρες καθώς είχε πέσει θύμα κλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό της αρπάζοντας όπως η ίδια είπε σε συνομιλητές της και αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας.

Απο την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από την Θεσσαλονίκη που βρισκόταν για τα γυρίσματα της εκπομπής του.

Αμέσως κάλεσε στο τηλέφωνο την βουλευτή του και ζήτησε εξηγήσεις. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισήμανε στην κυρία Αλεξοπούλου ότι ήταν απαράδεκτη η απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί χωρίς να μιλήσει πρώτα μαζί του. Η ίδια υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τους συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Βελόπουλος φαίνεται ότι την μετέπεισε να επιστρέψει στο κόμμα.

Είναι δε ενδεικτικό ότι η κυρία Αλεξοπούλου έσπευσε αμέσως μετά την συνομιλία της με τον κ. Βελόπουλο στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής ζητώντας να μην ληφθεί υπ’ όψιν η επιστολή ανεξαρτητοποίησης καθώς επιθυμεί να παραμείνει στην ΚΟ της Ελληνικής Λύσης. «Η επιστολή σας έχει ήδη πρωτοκολληθεί. Μπορείτε να κάνετε νέα δήλωση επανένταξης» ήταν η απάντηση που εισέπραξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Υπ. Εξωτερικών για νέα NAVTEX: Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά τον ρόλο του ταραξία

Με 5.754 κρούσματα κορωνοϊού «φεύγει» ο Αύγουστος – Πληθαίνουν οι εστίες σε κλειστές δομές

Ο Τραμπ ξεπέρασε κάθε όριο: «Αυτοάμυνα» οι θανατηφόρες επιθέσεις οπαδών του σε διαδηλωτές

Δημοφιλέστερα

To Top