Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις και να ληφθούν μέτρα για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

«Είμαστε εδώ, για να είμαστε χρήσιμοι», είπε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές

Τις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία, σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα, επισκέφθηκε την Κυριακή, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

«Δυστυχώς οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με σοβαρές ζημιές στις υποδομές, στις περιουσίες και στα χωράφια των κατοίκων», δήλωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που συνομίλησε με κατοίκους για την κατάσταση, τις άμεσες ανάγκες τους και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη αποκατάσταση των καταστροφών.

«Η σκέψη μας είναι σε όσους έχουν πληγεί, είτε τα νοικοκυριά τους, είτε οι επιχειρήσεις τους, είτε τα χωράφια τους και…

Δημοσιεύτηκε από Κίνημα Αλλαγής στις Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Όπως είπε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, «σκοπός μας είναι, να είμαστε από την πλευρά μας, χρήσιμοι. Εμείς είμαστε εδώ, με την παρουσία μας για να φανούμε χρήσιμοι όπου αυτό είναι εφικτό, και με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλουμε τόσο για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και των ζημιών ώστε να επανέλθει στοιχειωδώς η πόλη και ο νόμος στην απρόσκοπτη κοινωνική και οικονομική τους λειτουργία, όσο και για να εκκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η οικονομική στήριξη των πληγέντων, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών».


christodoulakis7

Συγκεκριμένα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη, «- για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αλλά και στα νοικοκυριά και τις περιουσίες των κατοίκων

– για την ταχύτερη καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων

– για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών και την επαναφορά της απρόσκοπτης καθημερινής λειτουργίας των πληγεισών περιοχών

– για το σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών αντιπλημμυρικών έργων για να αποφύγουμε την επανάληψη αντίστοιχων επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές».


christodoulakis8
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, στις οικογένειες και τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις τραγικές καταστροφές της Παρασκευής. «Η σκέψη μας είναι μαζί τους αλλά και με όσους έχουν πληγεί, είτε τα νοικοκυριά τους, είτε οι επιχειρήσεις τους, είτε τα χωράφια τους και οι αγροτικές τους περιουσίες. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι δραματική, και φυσικά υπάρχουν ευθύνες, αλλά δεν είναι η ώρα να καταλογιστούν», ανέφερε.


christodoulakis2

Δημοφιλέστερα

To Top