Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ προκάλεσε αντιδράσεις

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις του «Ινσαλάχ» – Η αναφορά επιδοκιμάστηκε από τους Αμερικανούς Μουσουλμάνους αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις 

Διαφορετικές εντυπώσεις άφησε στο κοινό η χρήση της λέξης «Ινσαλάχ» από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στο, κατά κοινή ομολογία, χειρότερο ντιμπέιτ μεταξύ υποψήφιων προέδρων όλων των εποχών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση επικρίνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ για τις φορολογικές του δηλώσεις, τις οποίες δεν δημοσιοποιεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έχει πληρώσει «εκατομμύρια δολάρια και θα το δείτε» για φόρους. «Πότε; Ινσαλάχ;» ήταν το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν.

Η λέξη σημαίνει «αν το θέλει ο θεός», ωστόσο η χρήση της στην προκειμένη περίπτωση έγινε μάλλον σαρκαστικά από τον Τζο Μπάιντεν, που εννοούσε «ποτέ».

Η χρήση της λέξης επαινέθηκε από Αμερικανούς Μουσουλμάνους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επιλέγει πολλές φορές να «χρωματίζει» τον λόγο του και τις αφηγήσεις του. Κάποιοι ωστόσο αντέδρασαν αρνητικά, καθώς θεώρησαν ότι ήταν ασέβεια για τους μουσουλμάνους η χρήση ενός αραβικού όρου σε ένα ντιμπέιτ.

Δημοφιλέστερα

To Top