Ελλάδα

Ένωση Αποστράτων: «Το ΟΧΙ έγινε σημαία, δύναμη και άκαμπτη θέληση για νίκη»

Η ανακοίνωση για την Εθνική Επέτειο

Μ’ αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρεται στον συμβολισμό της ειδικά αυτές τις εποχές με τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος, τονίζοντας το πανεθνικό «ΟΧΙ» και πως « Ό,τι κάναμε τότε το μπορούμε και τώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΑΣ έχει ως εξής:

«Το ΔΣ και τα μέλη της ΕΑΑΣ σ’ αυτή τη δύσκολη για το έθνος και το λαό συγκυρία, και έχοντας υπ’ όψιν την κυβερνητική απόφαση για την ακύρωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, προτείνει σε όλες και όλους να τιμήσουν το Έπος του ’40 ακολουθώντας το παράδειγμα εκείνων που το δημιούργησαν.

Να παρελάσουν μέσα μας αγήματα από τις μνήμες των αθάνατων ηρώων μας και να συναισθανθούμε την Αξία και το Μεγαλείο της Ιστορικής επετείου.

Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδoς είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην ατιμία που του ζήτησαν οι Ιταλοί. Ο λαός εκφράστηκε από το ΟΧΙ και το έκανε σημαία, δύναμη και άκαμπτη θέληση για νίκη.
Οι Έλληνες οπλίτες και αξιωματικοί πήραν τη δύναμη του λαού και με τη θέληση του Θεού γονάτισαν την αλαζονική αυτοκρατορία του κακού, που συμβόλιζε ο Άξονας.

Νικήσαμε όταν όλοι υπέθεταν πως θα παραδιδόμασταν. Ό,τι κάναμε τότε το μπορούμε και τώρα. Έχουμε την ίδια πατρίδα με τους προγόνους μας, τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.
Ενωμένοι είμαστε ανίκητοι. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940».

Δημοφιλέστερα

To Top