Αυτοκίνητο

Επιστρέφει η Lancia Stratos;

Την στιγμή που πολλοί ζητούν την επιστροφή της Lancia στο προσκήνιο ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής αποτυπώνει την μορφή που θα μπορούσε να έχει μια σύγχρονη Lancia Stratos

Μαζί με την Delta η Lancia Stratos είναι από τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας με την μεγαλύτερη επιρροή και τους περισσότερους οπαδούς. Η σιλουέτα της Stratos είναι άλλωστε από τις πιο ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές στην ιστορία της Lancia αλλά και μια από τις καλύτερες που έχει βγάλει ο οίκος Bertone.
Πολλοί θα ήθελαν λοιπόν η Lancia να αποκτήσει και πάλι την λάμψη που της αξίζει και ακόμα περισσότεροι αυτοί που ονειρεύονται την αναγέννηση των θρυλικών μοντέλων της. Η Stratos πάντως έχει ήδη μεταφερθεί στο παρόν χάρη στην πρωτοβουλία μιας ανεξάρτητης από την Lancia εταιρίας, της Manifattura Automobili Torino η οποία κατασκεύασε μια σύγχρονη Stratos με αισθητική άμεσα συνδεδεμένη με το αυθεντικό μοντέλο και μηχανικά μέρη δανεισμένα από Ferrari F430.


Σήμερα έρχεται μια ακόμα πιο φουτουριστική σχεδιαστική πρόταση από τον σχεδιαστή Guilherme Araujo για το πώς θα μπορούσε να είναι η Stratos του μέλλοντος. Η πρότασή του δείχνει απόλυτο σεβασμό στη φιλοσοφία του αυθεντικού μοντέλου προσαρμόζοντάς την όμως στα σύγχρονα σχεδιαστικά δεδομένα. Άλλωστε το άκρως εντυπωσιακό πρωτότυπο που παρουσίασε σε ψηφιακή απεικόνιση έχει την ονομασία Lancia L Concept Homage και αποτελεί φόρο τιμής στο πρωτότυπο Stratos Zero Concept που παρουσιάστηκε το 1970 και φέτος γιορτάζει την 50η του επέτειο.

Δημοφιλέστερα

To Top