Διεθνή

Ερντογάν: Δεν αξίζουν στην Ευρώπη οι πολιτικές μίσους του Μακρόν – Αδιαφορώ για το σιχαμένο Charlie Hebdo

«Η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ εξαπλώνεται σαν καρκίνους στους ευρωπαίους ηγέτες» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος – Έρευνα για το Charlie Hebdo από Τούρκους εισαγγελείς

Νέα επίθεση στη Γαλλία και τον πρόεδρο της Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

«Στην Ευρώπη δεν αξίσουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και εγμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με αφορμή, δε, το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με τον ίδιο, ο Ερντογάν είπε ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη» συμπλήρωσε ο Τούρκος προεδρος κάνοντας λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για το γαλλικό σατιρικό περιοδικό μετά το πρωτοσέλιδό του.

Δημοφιλέστερα

To Top