Οικονομία

EY: Η ψηφιακή τεχνολογία και οι νομοθετικές εξελίξεις, μετασχηματίζουν το ελληνικό και παγκόσμιο φορολογικό τοπίο

H στόχευση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, πρέπει να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα – Η διαβίβαση δεδομένων στην πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ, δημιουργεί ευκαιρίες ψηφιοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων

Τις πρόσφατες φορολογικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέλυσαν στελέχη της ΕΥ, στο πλαίσιο του 7ου Taxation Law Forum που διοργάνωσε η Palladian Conferences, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Εκ μέρους της EY Ελλάδος, στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές οι κ.κ. Στέφανος Μήτσιος, Εταίρος και Επικεφαλής του Φορολογικού Τμήματος της EY Ελλάδος, Γιάννης Γουλιάς, Εταίρος στο Φορολογικό Τμήμα της EY Ελλάδος, και Ηλίας Σακελλαρίου, Director στο Φορολογικό Τμήμα της EY Ελλάδος.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο κος Στέφανος Μήτσιος έκανε μια ανασκόπηση των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων και μεταρρυθμίσεων στη φορολογία, τόσο των φυσικών προσώπων, όσο και των επιχειρήσεων, όπως η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος φυσικών προσώπων που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, και τα κίνητρα για υπέρ-αποσβέσεις και υπέρ-εκπτώσεις για επιχειρήσεις. 

Διαβάστε αναλυθτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top