Αυτοκίνητο

Μία Ford Mustang…χίλια κομμάτια

Μία Ford Mustang Shelby GT500 διαλύεται από τους πυροσβέστες της πόλης Deadborn των ΗΠΑ.

Το παραπάνω περιστατικό αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών περιόδων που περνούν συχνά πυκνά οι πυροσβέστες του εν λόγω τμήματος και αφορούν την έρευνα και διάσωση πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο καταστραμμένο αυτοκίνητό τους, μετά από ατύχημα.

Για να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι συνθήκες εκπαίδευσης, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν παλιά ή κατασχεμένα αυτοκίνητα, που ο κύκλος ζωής τους έχει τελειώσει. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το μοντέλο αναπαράστασης δεν ήταν άλλο από την κορυφαία έκδοση της νέας Ford Mustang, την Shelby GT500.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πυροσβέστες του τμήματος του Deadborn, το οποίο βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ford στο Μίσιγκαν, στην αρχή υπήρξε μία αμηχανία, καθώς το μοντέλο μόλις είχε βγει από τη γραμμή παραγωγής. Αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά, παρατήρησαν ότι το συγκεκριμένο muscle car ήταν μοντέλο δοκιμών, κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια η Ford.Επίσης, η αμερικάνικη εταιρεία ανέφερε πως ούτως ή άλλως η εντυπωσιακή Shelby GT500 θα είχε το ανάλογο τέλος, καθώς είναι πολιτική της όσα οχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για τις τελικές δοκιμές εξέλιξης στέλνονται προς διάλυση. Όπως παρατηρούμε από τις φωτογραφίες, η κοπή του οχήματος αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία για να μπορεί η ομάδα διάσωσης να απεγκλωβίσει τους τραυματίες μέσα σε αυτό. Και για να είναι ακόμα πιο ρεαλιστικές οι συνθήκες, πριν από όλα είχαν ενεργοποιηθεί και οι αερόσακοι της Mustang, προκειμένου να προσομοιωθεί περαιτέρω ένα πραγματικό σενάριο.

Δημοφιλέστερα

To Top