Διεθνή

Μπάιντεν: Είμαστε ευγνώμονες σε Ελλάδα και Τουρκία που αφήνουν στην άκρη τις διαφορές για να στηρίξουν η μία την άλλη

Ο αντίπαλός του στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει ακόμη αναφερθεί δημοσίως στον θανατηφόρο σεισμό

Tα συλλυπητήριά του σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό στο Ανατολικό Αιγαίο, εξέφρασε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Η Τζιλ κι εγώ στέλνουμε τις προσευχές μας στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά τον σημερινό σεισμό», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter, αναφερόμενος στη σύζυγό του.

«Είμαστε ευγνώμονες στους γενναίους διασώστες που σώζουν άλλους και στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας που αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους για να στηρίξουν η μία την άλλη», τόνισε ο Μπάιντεν.

Ο αντίπαλός του στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει ακόμη αναφερθεί δημοσίως στον θανατηφόρο σεισμό.

Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους δηλώνοντας την ετοιμότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν Ελλάδα και Τουρκία, ενώ παράλληλα χαιρέτισαν τη συνεργασία ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δημοφιλέστερα

To Top