Διεθνή

Ο Τραμπ με κόκκινο καπέλο και ο βρεγμένος Μπάιντεν στη Φλόριντα

Στις οκτώ μονάδες η διαφορά υπέρ του Μπάιντεν – Πάνω από 82 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει

Φορώντας το κατακόκκινο καπέλο του με το σύνθημα: «Κάντε ξανά την Αμερική μεγάλη», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξήρε σε ομιλία του στη Φλόριντα τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την πανδημία της νόσου Covid- 19. Στο πλευρό του, βρέθηκε η τρίτη σύζυγός του Μελάνια.

Την ίδια ώρα, ο πολιτικός του αντίπαλος, Τζο Μπάιντεν εθεάθη μούσκεμα στην πόλη Τάμπα της ίδιας πολιτείας να καλεί τους Αμερικανούς να τον στηρίξουν με το επιχείρημα ότι ο Τραμπ απέτυχε παταγωδώς να φρενάρει την εξάπλωση της νόσου.

Ωστόσο, η βροχή ανάγκασε τον Δημοκρατικό υποψήφιο να συντομεύσει την ομιλία του, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Μέχρι τώρα, πάνω από 82 εκατομμύρια Αμερικανών έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα – πρόωρα ή με επιστολική ψήφο – με τις δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να δείχνουν σαφές προβάδισμα του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ έναντι του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του BBC, ο 77χρονος Μπάιντεν προηγείται με 51% έναντι 43% του 73χρονου Τραμπ.

Στο μεταξύ, το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για ρεκόρ γυναικών που διεκδικούν μία θέση στην Γερουσία.

Σύμφωνα με το ΒΒC, από τις 301 γυναίκες που διεκδικούν μία θέση στη Γερουσία οι 115 είναι έγχρωμες. Από αυτές , οι 33 ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Pew Research» δείχνει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει 80% πιθανότητες να λάβει υπό τον έλεγχό του τη Γερουσία στις ΗΠΑ, ότι χειρότερο για τον Τραμπ.

Δημοφιλέστερα

To Top