Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν θα χρειαστεί να επιβάλλουν lockdown

Όπως επεσήμανε ο ΠΟΥ, η Ευρώπη θα πρέπει να εστιάσει στην αυστηροποίηση των μέτρων με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας 

Νέα προειδοποίηση, όχι και τόσο ανησυχητική, απηύθηνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σε μια περίοδο που η πανδημία σφυροκοπά την Ευρώπη.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τον ρυθμό της της στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, διεμήνυσε ο ΠΟΥ, ο οποίος όμως επεσήμανε ότι διατηρεί την αισιοδοξία του πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά «lockdown».

«Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά (τους ρυθμούς) λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Δημοφιλέστερα

To Top