Διεθνή

Πακιστανός χωρίς χέρια κερδίζει διεθνείς διακρίσεις στο μπιλιάρδο

Ένας 32χρονος Muhammad Ikram τα τελευταία δύο χρόνια σαρώνει τα βραβεία στους διαγωνισμούς μπιλιάρδο παίζοντας με το πηγούνι  του

Ο 32χρονος Muhammad Ikram, με καταγωγή από την επαρχία του Samundri στο Πακιστάν, έχει συγκεντρώσει τον παγκόσμιο θαυμασμό με τις επιδόσεις οτο μπιλιάρδο, κερδίζοντας διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Γιατί ένας αθλητής του μπιλιάρδου έχει κερδίσει τον θαυμασμό του κόσμου; Διότι είναι -ίσως- ο μοναδικός -και σίγουρα- σε αυτό το υψηλό επίπεδο, που παίζει… χωρίς χέρια! Ο 32χρονος Πακιστανός γεννήθηκε με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα, αλλά δεν πτοήθηκε. Βρήκε τον τρόπο, αντικαθιστώντας τα… χέρια, με το… πηγούνι του!

Η ιδιαιτερότητά του αυτή όπως φαίνεται δεν τον εμπόδισε καθόλου από το να εκπληρώσει την επιθυμία του. Σήμερα τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και, όπως ο ίδιος δηλώνει, θα ήθελε να παίξει μπιλιάρδο ανά τον κόσμο με την βοήθεια της κυβέρνησης του Πακιστάν.


Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε τον Ikram να τοποθετεί το σώμα του πάνω στο μπιλιάρδο και με ένα δυνατό χτύπημα του σαγονιού του να σπρώχνει τη μπάλα που με φόρα προσκρούει στην μπροστινή της και μπαίνει στην τρύπα. Η μία βολή ακολουθεί την άλλη καταδεικνύοντας το ταλέντο του.

Αναφέρει, ότι «Έχω συναντήσει πολύ καλούς παίκτες στο μπιλιάρδο, οι οποίοι μου λένε ότι είμαι μία πραγματική ιδιοφυΐα και ότι θα μπορούσα να φέρω μεγάλη δόξα στο Πακιστάν».

Μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι από μικρός παρακολουθούσε παιχνίδια, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να παίξει. Ανεκπαίδευτος, καθώς ήταν, ξεκίνησε να προπονείται μόνος στα κρυφά.


pakistan1

Η μητέρα του, Razia Bidi εξομολογείται ότι, όταν ο γιος της ήταν μικρός έβλεπε τα άλλα παιδιά να παίζουν και ευχόταν να μπορούσε να παίξει κι εκείνος.

Ο συνιδιοκτήτης του Cuemaster Snooker Club Mian Usman Ahmed δήλωσε ότι ο Ikram έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε τοπικά τουρνουά τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, «Επέμεινε να του επιτρέψουμε να αποδείξει τις ικανότητές του. Όταν το έκανε αυτό, είδαμε ότι ήταν πραγματικά πολύ καλός».

Ο ίδιος ο Ikmar αποκαλύπτει ότι «Ο Θεός δεν μου έδωσε χέρια, αλλά μου έδωσε θάρρος. Και έχω χρησιμοποιήσει αυτό το πνεύμα για να εκπληρώσω τη φιλοδοξία μου. Έτσι, κανένας δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του».

Ελπίζει πως κάποτε, με τη βοήθεια της κυβέρνησης, θα καταφέρει να παίξει σε διεθνές επίπεδο.Δημοφιλέστερα

To Top