Διεθνή

Σε καραντίνα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας – Ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Αρνητικό το πρώτο τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Ρούμεν Ράντεφ

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα αφού την περασμένη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμο στρατιωτικό ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Ράντεφ βρισκόταν από την Δευτέρα στην Εσθονία, όμως διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε σήμερα το βράδυ στη Σόφια. Στο αεροδρόμιο έδειξε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα ενός τεστ (ήταν αρνητικό) που έκανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ είπε ότι ο πρόεδρος πρέπει να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους, μετά την επαφή του με τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, την περασμένη Παρασκευή. Δεν είναι σαφές αν ο Ράντεφ θα υποβληθεί σε νέο τεστ ή πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συμπτώματα.

«Από την έναρξη της κρίσης της Covid-19 έχω έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, όμως τηρώ αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε έχω τώρα. Είμαι σε τέλεια φυσική κατάσταση, χωρίς κανένα σύμπτωμα μόλυνσης», είπε.

Δημοφιλέστερα

To Top