Ελλάδα

«Σιγά μη Φοβηθώ»: Το σύνθημα που έγινε viral εν όψει της απόφασης για τη δίκη της ΧΑ

Σε όλες τις πόλεις, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης και την Πάτρα, οργανώνονται κινητοποιήσεις 

Σε όλες τις πόλεις, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης και την Πάτρα, οργανώνονται κινητοποιήσεις εν όψει και της απόφασης του Εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε ο φωτισμός του κτηρίου της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με το μήνυμα «Σιγά μη φοβηθώ» που έδωσε το έναυσμα για μια ευρύτερη κινητοποίηση στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-πολύ γρήγορα η φωτογραφία έγινε το viral της ημέρας.


siga-min-fovitho-1

Ήδη έχει μοιραστεί από χιλιάδες χρήστες οι οποίοι δείχνουν με αυτό τον τρόπο να συμβάλουν στο αντιφασιστικό έναυσμα για την κινητοποίηση από έναν κορυφαίο πολιτιστικό οργανισμό (αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η Στέγη παρεμβαίνει δημόσια σε κρίσιμα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα). Το σύνθημα «Σιγά μη φοβηθώ» το οποίο συνοδεύεται μόνο από μια ημερομηνία-2/10/2020 είναι βγαλμένο από τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα το οποίο είχε διασκευάσει ο Παύλος Φύσσας.


siga-min-fovitho-2

Αντίστοιχη δράση ανέλαβαν οι αντιφασιστικές οργανώσεις και στη Θεσσαλονίκη με τον φωτισμό του Λευκού Πύργου και του Ολύμπιον με αντίστοιχα συνθήματα. «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή» γράφει το μήνυμα στον Λευκό Πύργο και το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.


siga-min-fovitho-3

Δημοφιλέστερα

To Top