Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές: Η σουρεάλ προσευχή της πνευματικής συμβούλου του Τραμπ!

«Αγγελοι έχουν σταλεί από την Αφρική» για να βοηθήσουν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, σύμφωνα με την πάστορα Πόλα Γουαιτ 

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται σχετικά με την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης-θρίλερ στις ΗΠΑ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν κλιπ από τη… σουρεάλ προσευχή που έκανε πρόσφατα η πάστορας Πόλα Γουάιτ, πνευματική συμβούλος του Τραμπ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου.

Διακηρύσσοντας ότι η εκλογική μάχη που εκτυλίσσεται αυτήν την ώρα στις ΗΠΑ δεν είναι μια πολιτική μάχη, αλλά μια σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό, η πάστορας Πόλα Γουάιτ με το κλασικό ύφος… τηλε-ευαγγελίστριας «τα δίνει όλα» στην παθιασμένη προσευχή της.

Με στόμφο ανακοινώνει ότι πρόσωπα σε υψηλές θέσεις και κανάλια συνεργάζονται με «συμμαχίες δαιμόνων» για να ανατρέψουν τη βούληση του Θεού για τις εκλογές, ενώ φτάνει στο σημείο να ανακοινώσει ότι καταφθάνουν… αγγελικές ενισχύσεις για τον Τραμπ από την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Με τα περιθώρια να στενεύουν για τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Μπάιντεν να πλησιάζει επικίνδυνα το «όριο» των 270 εκλεκτόρων που θα του χαρίσει τη νίκη, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για τον Τραμπ που δείχνει αποφασισμένος να εξαπολύσει δικαστικό πόλεμο ενάντια στον αντίπαλό του. Η Πάστορας Πόλα Γουάιτ, τηλε-ευαγγελίστρια και πνευματική σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είναι υπέρμαχος της «θεολογίας της ευημερίας», μιας θρησκευτικής πεποίθησης των Προτεσταντών που υποστηρίζει ότι η οικονομικη άνεση και η σωματική υγεία είναι πάντα το θέλημα του Θεού γι’ αυτούς και ότι η πίστη, η θετική στάση και οι δωρεές προς θρησκευτικούς σκοπούς μπορεί να φέρει πλούτο σε έναν άνθρωπο.


Trump's spiritual adviser: More devout than you...

Σε μία συνέντευξή της το 2019, η Πόλα Γουάιτ είχε δηλώσει ότι η στενή σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο είναι μια απευθείας «ανάθεση» από τον Θεό, που της έδωσε εντολή να δείξει στον Τραμπ ποιος πραγματικά είναι. Η γνωριμία τους ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και εξελίχθηκε μετά από αρκετά χρόνια σε μια πνευματική σχέση, με πολλούς να χαρακτηρίζουν την Γουάιτ ως τη γυναίκα που οδήγησε τον Τραμπ στον Θεό. Για ορισμένους επικριτές της ωστόσο, η παμπλουτη τηλε-ευαγγελίστρια πάστορας είναι μια «απατεώνισσα» που εκμεταλλεύεται τους πιστούς.

Δημοφιλέστερα

To Top