Πολιτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ζητεί την ακυρότητα της διαδικασίας της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Την στιγμή που ήδη η ανακρίτρια αρεοπαγίτης Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, άνοιξε τον κύκλο των ανακρίσεων του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) που ερευνά την σκευωρία της Novartis και έχει καλέσει τους τρεις πρώτους μάρτυρες- μηνυτές για κατάθεση, ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο αίτηση για κήρυξη ακυρότητας της διαδικασίας, των αποφάσεων και των πράξεων, της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Με τους λόγους ακυρότητας οι δυο συνήγοροι υποστηρίζουν ότι ήταν μη νόμιμη η εξαίρεσε από την επιτροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των δύο δικηγόρων έχει ως εξής:

«Ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, κατάθεσαν σήμερα στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, αίτηση του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου για κήρυξη ακυρότητας της διαδικασίας, των αποφάσεων και των πράξεων, της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του.

Οι ακυρότητες αναφέρονται αρχικά στην παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων κα αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια».

Δημοφιλέστερα

To Top