Αυτοκίνητο

Εντυπωσιακό ανοιχτό supercar βασισμένο στην Chevrolet Corvette

Η ιταλική εταιρία Ares Design που εξειδικεύεται στην κατασκευή χειροποίητων αμαξωμάτων παρουσίασε το S1 Project Spyder, ένα ανοιχτό διθέσιο supercar που είναι βασισμένο στην Chevrolet Corvette. 

Αν και οι εταιρίες που ασχολούνται με τη δημιουργία χειροποίητων αμαξωμάτων είναι πλέον ελάχιστες η ιταλική Ares Design συνεχίζει κατά καιρούς να παρουσιάζει δημιουργίες με απαράμιλλο στυλ οι οποίες κρύβουν από κάτω τους τις ικανότητες κορυφαίων σύγχρονων supercar.
Ένα από αυτά ήταν το Ares Panther, το οποίο αποτέλεσε φόρο τιμής στην De Tomaso Pantera και χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη της Lamborghini Huracan . Πριν λίγο διάστημα η εταιρία παρουσίασε το Ares S1 Project το οποίο ήταν βασισμένο στην Chevrolet Corvette και σήμερα προχωρά στην παρουσίαση και της ανοιχτής εκδοχής του συγκεκριμένου μοντέλου.


Όπως και στο coupe μοντέλο το S1 Project Spyder είναι βασισμένο στο πάτωμα της Corvette και χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του κεντρομήχανου πλέον supercar της Chevrolet. Η σημαντική διαφορά βέβαια είναι πως ο V8 κινητήρας των 6.2 λίτρων έχει αναβαθμιστεί από τους 495 ίππους στους 715 ίππους και μάλιστα χωρίς προσθήκη υπερτροφοδότησης. Ο κινητήρας όμως έχει κερδίσει σημαντικά σε εύρος λειτουργίας καθώς πλέον το όριο περιστροφής αγγίζει τις 8.800 σ.α.λ.
Το εντυπωσιακό αμάξωμα του S1 Project Spyder είναι κατασεκυασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα ενώ χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η απουσία κλασικού παρπρίζ καθώς και ο σαφής διαχωρισμός των δύο διαθέσιμων θέσεων. Το εσωτερικό είναι φυσικά και αυτό χειροποίητο και κατασκευασμένο με κορυφαία υλικά που χαρίζουν τον απαραίτητο ιδιαίτερο αέρα του μοναδικού. Η Ares θα κατασκευάσει μόνο 24 αντίτυπα του S1 Project Spyder με το κόστος κάθε αυτοκινήτου να υπολογίζεται κοντά στις 600.000 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top