Διεθνή

Ερντογάν σε Τραμπ μετά τα συγχαρητήρια στον Μπάιντεν: Σας ευχαριστώ για το ειλικρινές όραμά σας

Ο Ερντογάν ευχαριστεί τον Τραμπ για τη «θερμή φιλία» που αναπτύχθηκε στη διάρκεια προεδρίας του Ρεπουμπλικανού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για να τον ευχαριστήσει για τη «θερμή φιλία» του, λίγο αφότου εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

«Σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμά σας», που επέτρεψε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και για τη «θερμή φιλία σας», έγραψε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Ανεξαρτήτως των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμα που προβάλατε προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να αναπτυχθούν στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και αξιών μας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας, τα τελευταία 4 χρόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με καθυστέρηση έφτασε το μήνυμα συγχαρητηρίων από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

Αρχικά η εκλογή Μπάιντεν οδήγησε στην πτώση της τουρκικής λίρας, ενώ ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά διπλωματικά μέτωπα. Τα βλέμματα στρέφονται στο πώς θα διαχειριστεί ο νέος πλανητάρχης την προκλητική στάση του Ερντογάν.

Δημοφιλέστερα

To Top