Διεθνή

Γαλλία: Προφυλακιστέοι οι τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό μαύρου μουσικού παραγωγού

Ο εισαγγελέας του Παρισιού ανήγγειλε ότι ξεκινά έρευνα εις βάρος τους – Υπό έρευνα και ο τέταρτος αστυνομικός που φέρεται ότι πέταξε δακρυγόνο στο στούντιο

Υπό προσωρινή κράτηση τίθενται οι τρεις Γάλλοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ στο Παρίσι, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, διαδηλώσεις και επεισόδια στη Γαλλία.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ αναγγέλλοντας την έναρξη έρευνα εναντίον τους, με την υπόθεση να ανατίθεται σε ανακριτή.

Υπό δικαστική εξέταση τίθεται και ο τέταρτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται ότι πέταξε δακρυγόνο στο στούντιο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν.


Cette folle scène de violences policières aurait pu rester cachée

Έκαναν λόγο για «πανικό που τους κατέλαβε»

Οι τρεις αστυνομικοί απέδωσαν «τα γεγονότα» στον πανικό που τους κατέλαβε όταν βρέθηκαν στον χώρο του στούντιο, από τον οποίο «δεν μπορούσαν να βγουν» και παραδέχθηκαν ότι ο ξυλοδαρμός «δεν ήταν δικαιολογημένος».

Η προσωρινή κράτηση των τριών αποφασίσθηκε «για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος συντονισμού ανάμεσα στους αυτουργούς ή άσκησης πιέσεων στους μάρτυρες», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Δημοφιλέστερα

To Top