Διεθνή

Γαλλία: Τεστ ταχείας διάγνωσης κορωνοϊού στα αεροδρόμια από τις 7 Νοεμβρίου

Εξαίρεση για εκείνους που προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη μέλη

«Υποχρεωτικά» τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού θα γίνονται στα γαλλικά αεροδρόμια από τις 7 Νοεμβρίου για επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό, με εξαίρεση εκείνους που προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη μέλη, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Μπαρμπαρά Πομπιλί.

Ο κλάδος των αερομεταφορών ζητά έντονα την ευρεία εφαρμογή τεστ Covid-19 σε αεροδρόμια για την αποφυγή μέτρων καραντίνας κατά την άφιξη ταξιδιωτών, εν μέσω κατάρρευσης του κλάδου λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού.

«Θα θεσπίσουμε από τις 7 Νοεμβρίου στα αεροδρόμια υποχρεωτικά τεστ διάγνωσης για επιβάτες από όλες τις χώρες του κόσμου, με εξαίρεση τα ευρωπαϊκά κράτη», τόνισε η Πομπιλί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι ταξιδιώτες θα εξετάζονται κατά την άφιξή τους και θα έχουν το αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα, εκτός αν έχουν μαζί το αποτέλεσμα τεστ PCR που έχουν κάνει πριν από την αναχώρησή τους σε διάστημα μικρότερο από 72 ώρες», είπε, προσθέτοντας ότι για ορισμένες χώρες απαιτήθηκαν ήδη αυτά τα τεστ πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών.

Οι διαγνωστικές δοκιμές ανίχνευσης αντιγόνων οι οποίες αποδίδουν λιγότερο καλά από τα τρέχοντα τεστ PCR, δεν απαιτούν εργαστηριακή ανάλυση και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι γνωστό σε 10 έως 30 λεπτά.

Δημοφιλέστερα

To Top