Πολιτική

Γεραπετρίτης: Θα επεκταθούμε στα 12 ναυτικά μίλια «εν καιρώ»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι μεταξύ των 6 και 12 μιλίων η χώρα έχει κυριαρχικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα επέκτασης της κυριαρχίας της 

Για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια «εν καιρώ» έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. «Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Όπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο , ο οποίος θα κριθεί σκόπιμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση η εθνική κυριαρχία περιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του Καναλιού της Βουλής ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα πως: «Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση».

Πρόσθεσε ότι μεταξύ των 6 και 12 μιλίων η χώρα έχει κυριαρχικά δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα επέκτασης της κυριαρχίας της που θα το ασκήσει σε «χρόνο που θα κριθεί σκόπιμος» ενώ τέλος κάλεσε πολιτικά κόμματα και πολίτες να αποφεύγουν ευκαιριακές και καιροσκοπικές κορώνες που θέλουν βύθιση πλοίων σε διεθνή ύδατα. «Τέτοια λόγια θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δυο φορές πριν τα πούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλέστερα

To Top