Πολιτική

Κεραμέως: Θεσπίζουμε πρόσθετα μέτρα για τη θωράκιση των Πανεπιστημίων

Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά την αποτρόπαιη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Κατηγορηματική για την εφαρμογή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού σε σχέση με την θωράκιση των Πανεπιστημίων εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα προχωρήσουμε και είναι σημαντικό να έχουμε τη συμφωνία των πρυτανικών αρχών» τόνισε η υπουργός μιλώντας στο Mega, στην εκπομπή Live News.

«Η κοινωνία θέλει να δει αλλαγές» πρόσθεσε η υπουργός , αναφερόμενη στις εξοργιστικές, όπως τις χαρακτήρισε, σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Πρόσθετα μέτρα, πιο πάνω και από αυτά που είχαμε στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θεσπίζουμε για τη θωράκιση των Πανεπιστημίων», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Χαρακτηρίζοντας αποτρόπαια τη σκηνή με τον πρύτανη στην ΑΣΟΕΕ, η υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είχε θεσμοθετήσει από την αρχή νόμο για να μπει τέλος στην ανομία στα Πανεπιστήμια που «άλλοι τον αξιοποίησαν και άλλοι όχι».

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του νέου Ειδικού Σώματος, είπε ότι θα είναι μια ομάδα η οποία θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση.

«Θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση διότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας ειδικός χώρο με ιδιαιτερότητες», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Δημοφιλέστερα

To Top