Διεθνή

Κορωνοϊός – Γερμανία: Το Τύμπινγκεν ακολουθεί την «ανοσία της αγέλης»

Την ώρα που η χώρα της Μέρκελ μπαίνει σε μερικό lockdown, το Τύμπινγκεν διαφοροποιείται – Εφαρμόζει το σουηδικό μοντέλο 

Η πρώτη γερμανική πόλη που προσπαθεί να ελέγξει την εξάπλωση της νόσου Covid- 19 εφαρμόζοντας το σουηδικό… μοντέλο είναι το Τύμπινγκεν.

Η πόλη αυτή βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γερμανία, στο κρατίδιο Βάδης- Βυρτεμβέργης, περίπου 40 χιλιόμερα νότια της Στουτγάρδης .

«Όπως και η Σουηδία, έτσι και οι δημοτικές αρχές της πόλης Τύμπινγκεν επικεντρώνονται στην ατομική ευθύνη και την ειδική προστασία των ηλικιωμένων», λέει ο δήμαρχος Μπόρις Πάλμερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild». Με λίγα λόγια, τίθεται σε εφαρμογή το μοντέλο περί «ανοσίας της αγέλης» που βασίζεται κυρίως στην ατομική ευθύνη.

Μέτρα για την προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου

Όπως και στη Σουηδία, οι αρχές της γερμανικής πόλης επικεντρώνονται στην προστασία ομάδων υψηλού κινδύνου. Για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τα αστικά λεωφορεία από το μήνα Νοέμβριο, όπως γράφει η εφημερίδα Bild.

Επιπλέον, ο Γερμανός δήμαρχος συνέστησε σε όλους τους πολίτες κάτω των 65 ετών που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, να μην ψωνίζουν στα καταστήματα από τις 9.30 π.μ. έως τις 11 π.μ. αφήνοντας ελεύθερο το χρονικό αυτό διάστημα για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος να μολυνθούν.

Οι δημοτικές αρχές παρέχουν επίσης μάσκες προσώπου τύπου FFP2 για όλους τους πολίτες άνω των 65 ετών.

Σε μερικό lockdown η Γερμανία

Την ίδια ώρα, από σήμερα μπαίνει σε μερικό lockdown η Γερμανία. Σε κάθε κρατίδιο θα υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, ωστόσο, οι 16 πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων συμφώνησαν στα εξής:

Από σήμερα και για ένα μήνα, μπαίνει τέλος στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία και παραμένουν ανοιχτά μεταξύ άλλων σχολεία, κομμωτήρια και κέντρα φυσιοθεραπευτήρια.

Σε ότι αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, θα επιτρέπονται μέχρι δέκα άτομα.

Δημοφιλέστερα

To Top