Διεθνή

Κορωνοϊός – Ισπανία: Η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στις μάσκες από το 21% στο 4%

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά την ενημέρωση από την Κομισιόν ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή – Στόχος να υπάρξει φθηνότερη τιμή για τον καταναλωτή κι όχι μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τις επιχειρήσεις

Τη μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες στο 4% από 21% ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο. Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι η μείωση στην λιανική τους τιμή, εν μέσω πανδημίας.

Μιλώντας στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αφού ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργά χθες, Τρίτη, ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή.

Πάντως, όπως είπε σε βουλευτές, «η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα μεταφραστεί σε χαμηλότερη τιμή για τον καταναλωτή και όχι σε μεγαλύτερα περιθώρια (κέρδους) για τις επιχειρήσεις».

Η χρήση μάσκας ως μέτρο για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι υποχρεωτική εδώ και αρκετούς μήνες στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας για όλους από την ηλικία των έξι ετών και πάνω.

Δημοφιλέστερα

To Top