Αθλητισμός

Κορωνοϊός: Τρομερές οι οικονομικές απώλειες της Τότεναμ

Ο κορωνοϊός προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Premier League και οι απώλειες της Τότεναμ μπορούν να φτάσουν το απίστευτο ποσό των 150 εκατομμυρίων λιρών

Η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να κάνει μια εξαιρετική σεζόν, όντας ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά στο εξωαγωνιστικό κομμάτι διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μέση μιας από τις πιο δύσκολες στιγμές που είχαμε ποτέ. Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα έσοδά μας είναι σημαντικός και δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, έχοντας μόλις ολοκληρώσει ένα στάδιο 1,2 δισεκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτείται από πόρους του συλλόγου και υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο χρέος» δήλωσε ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι.

Η Τότεναμ υπέστη καθαρή ζημία 63,9 εκατομμυρίων λιρών το τελευταίο οικονομικό έτος, ωστόσο ο Λέβι υποστήριξε πως αυτή μπορεί να φτάσει τα 150 εκατ. λίρες αν δεν επιστρέψει άμεσα ο κόσμος στα γήπεδα.

Παράλληλα, οι «Spurs» ανέφεραν πως τα έσοδα για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου ήταν 402,4 εκατομμύρια λίρες. Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώθηκαν στα 95,2 εκατομμύρια λίρες, ως αποτέλεσμα των εσόδων που μεταφέρθηκαν στη σεζόν 2020-21 για τα παιχνίδια που ορίστηκαν μετά το τέλος του οικονομικού έτους. Το καθαρό χρέος της Τότεναμ αυξήθηκε από 534,3 εκατομμύρια λίρες σε 604,6 εκατομμύρια λίρες.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top