Πολιτική

Κοτζιάς: Πολιτικό Κίνημα το «ΠΡΑΤΤΩ» – Συνεργασία με «όλη την Αριστερά»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε σειρά προτάσεων που όπως λέει, η υλοποίησή τους απαιτεί «δημοκρατικό διάλογο, συνεργασίες και πρακτική δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της προόδου και του πατριωτισμού»

Την μετεξέλιξη του «ΠΡΑΤΤΩ» σε Πολιτικό Κίνημα, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ο Πρόεδρος του, Νίκος Κοτζιάς. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε από χθες στο twitter τη σχετική πρωτοβουλία, αναφέροντας:

«Αύριο, Δευτέρα 23.11.2020 στις 12 το μεσημέρι, το Πράττω δίνει στη δημοσιότητα κείμενά του για το τι είναι και τι θέλει, ποιοι είναι οι στόχοι του καθώς και προγραμματική πρόταση συζήτησης προς όλη την αριστερά για τη μεγάλη δημοκρατική συμπαράταξη που είναι αναγκαία για τη χώρα, ή θα αφήσουμε να στηρίζουν, όπως η ΝΔ, το σύστημα εξυπηρέτησης των λίγων που αδιαφορούν και οδηγούν τη χώρα σε παρακμή ή θα σώσουμε τη χώρα από συρρίκνωση και διεθνή υποβάθμιση διαλύοντας τα συστήματα άνομων συμφερόντων. Ας το καταλάβουν και όσοι επιθυμούν να αποφύγουν τις ρήξεις».

Υπό αυτό το πρίσμα, «η απόφαση και οι προτάσεις του ΠΡΑΤΤΩ αποτελούν άμεση απάντηση στην ανάγκη αναστροφής της πορείας της Ελλάδας προς τη συρρίκνωση (ΑΕΠ, δημογραφικά, βιομηχανική και πρωτογενή παραγωγή, υπερχρέωση, διεθνή υποβάθμιση) και την όξυνση της πολύπλευρης κρίσης που τη διαπερνά. Είναι μια έκκληση, η χώρα να σταματήσει με το κουτσομπολιό και την μικροπολιτική, με προσωπικές διαμάχες και προσβολές και να ασχοληθεί με τα μεγάλα της προβλήματα και το μέλλον. Να συγκροτήσει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και παρρησία ένα όραμα, ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα για ν’ αλλάξει ριζικά ο τρόπος παραγωγής στη χώρα, ο τρόπος σκέψης που κυριαρχεί και να διαμορφωθεί μια διαφορετική ατμόσφαιρα αισιοδοξίας» αναφέρει σχετικά το Πράττω, στην πρώτη του ανακοίνωση ως πολιτικό κόμμα, με επικεφαλής τον κ. Κοτζιά.

Παράλληλα, «η υλοποίηση αυτών των προτάσεων απαιτούν δημοκρατικό διάλογο, συνεργασίες και πρακτική δημοκρατική συμπαράταξη των δυνάμεων της προόδου και του πατριωτισμού», σημειώνει, προτείνοντας:

· Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης

· Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα

· Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση

· Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης

· Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής

Δημοφιλέστερα

To Top