Αθλητισμός

Κωπηλασία: Υποψήφιος πρόεδρος ο Βασίλης Λυκομήτρος

Ο πρωταθλητής κωπηλασίας με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βασίλης Λυκομήτρος είναι ο πρώτος που ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου στην ΕΚΟΦΝΣ

O 58χρονος Λυκομήτρος που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 καταλαμβάνοντας τη 12η θέση στην τετράκωπο με τους Χρήστο Χριστομάνο, Γιώργο Φώτου και Σπύρο Γάτο, θα διακδικήσει τη θέση του προέδρου έχοντας στο πλευρό του εξέχοντα μέλη τη κωπηλατικής οικογένειας.

Έχοντας υπηρετήσει την κωπηλασία από διάφορα πόστα, ο Βασίλης Λυκομήτρος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θα ήθελα να χαιρετήσω την ελληνική κωπηλασία και τα μέλη της δηλώνοντας την υποψηφιότητα μου για τη θέση του προέδρου της ΕΚΟΦΝΣ. Αγωνίστηκα με ταπεινότητα και αυταπάρνηση για τα ελληνικά κουπιά και τίμησα με τον ιδρώτα μου τη Γαλανόλευκη ως αθλητής για 16 χρόνια, με Ολυμπιακές, παγκόσμιες και βαλκανικές διακρίσεις χωρίς να παραμελήσω ποτέ τις σπουδές μου στην ιατρική. Στη συνέχεια υπηρέτησα την Εθνική ομάδα ως γιατρός και ως μάνατζερ και διευθυντής κωπηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 στο Σχοινιά. Είχα τη τιμή να επιλεγώ από τη παγκόσμια ομοσπονδία να ετοιμάσω τούς κανονισμούς και το φάκελο της υποψηφιότητας για την είσοδο της διεθνούς κωπηλασίας στους Παραολυμπιακούς αγώνες και να γίνω ο πρώτος Chief Classifier στο άθλημα μας. Τα υπόλοιπα έτη μέχρι σήμερα υπηρέτησα ως αντιπρόεδρος τον Κωπηλατικό Όμιλο Ελλάδος και ως έφορος τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου-Αργοναύτες.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες ώστε όλη αυτή η αθλητική επιστημονική και διοικητική εμπειρία να χρησιμοποιηθεί για να υπηρετήσει τη δίκαιη ανάπτυξη της ελληνικής κωπηλασίας που όλοι αγαπάμε. Θέλω να τονίσω την οικουμενική προσέγγιση και τον ενωτικό χαρακτήρα της κίνησής μας, που πορεύεται με το σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Με ανοιχτούς ορίζοντες σε ένα συνεχώς εναλλασσόμενο μέλλον καλώ σε συσπείρωση όλους τους παλιούς συναθλητές μου, όλους τους νεότερους πρωταθλητές, τους προπονητές, τους γονείς και τους φιλάθλους και περισσότερο όλων, τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για τα παιδιά μας. Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας και η παγκόσμια κοινότητα, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, όχι μόνο στην υγεία και τη παιδεία αλλά και στον αθλητισμό. Μπορούμε με καλύτερη οργάνωση να κάνουμε επιτέλους αυτή την αλλαγή και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την προπονητική και μαθησιακή εκπαίδευση προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον στους κωπηλάτες μας. Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν αποκλείεται στη μικρή μας κοινότητα. Έχουμε την ανάγκη όλων, παλαιών και νέων στελεχών για να δώσουμε στους αθλητές μας το μέλλον που τους αξίζει και στη πατρίδα μας τις τιμές και τις δόξες που δικαιούται.

Να γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια ομάδα για να δημιουργήσουμε τη κωπηλασία που ονειρευόμαστε, με δίκαιη επιλογή αθλητών, με καθαρή λογιστική και ειλικρινή οικονομικά στοιχεία, με ανάπτυξη των ομίλων. Προσφέροντας σε όλους χωρίς διακρίσεις, στο πλαίσιο του νέου Αθλητικού Νόμου που έδωσε στις ελπίδες μας φτερά, υλικό, τεχνογνωσία και επιστήμη. Είναι εξαιρετική τιμή για μένα προσωπικά να αγωνιστώ μαζί σας.
Σας ευχαριστώ θερμά όλους !».

Ποιος είναι ο Βασίλης Λυκομήτρος

Ο Βασίλης Λυκομήτρος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με την κολύμβηση με προπονητή τον κ. Γεώργιο Μπία. Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λυκείο Βόλου ως αθλητής του ναυτικού Ομίλου Βόλου πετυχαίνοντας από νεαρή ηλικία πολλές αθλητικές διακρίσεις.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΚωπηλασίαςΕφήβων στη Δίκωπο με πηδαλιούχο (χάλκινο μετάλλιο, Βέλγιο 1980/ χάλκινο μετάλλιο, Βουλγαρία 1981).

Πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Οκτάκωπο (Ιταλία 1983).

Βαλκανιονίκης Κωπηλασίας(πέντε χρυσά, δύο αργυρά, τέσσερα χάλκινα μετάλλια).Πανελληνιονίκης Κωπηλασίας (17 χρυσά, 6 αργυρά, 8 χάλκινα μετάλλια ).

Συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Σεούλ 1988, Τετράκωπο Άνευ Πηδαλιούχου, Μικρό Τελικό.

Απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής με Λίαν Καλώς το 1989 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ζούσε και προπονούνταν στο Ολυμπιακό Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και εκπαιδευόταν στην Αθλητιατρική στο Εργομετρικό Κέντρο Αθηνών Ε.Κ.Α.Ε.

Υπηρέτησε ως Έφεδρος Οπλίτης Υγειονομικού στην 3η Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών στη Χίο.

Αγροτικό Ιατρείο στο Περιφερειακό Ιατρείο Ευαγγελισμού – Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην Ορθοπαιδική Χειρουργική το 1998 (με υπηρεσία σε μεγάλα κεντρικά και περιφερειακά νοσοκομεία, όπως την Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Κ.Α.Τ., την Κλινική Αθλητικών Κακώσεων και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος, τη Γενική Χειρουργική του Νοσ/μείου Βόλου.

Συγχρόνως, εργάστηκε ως υπεύθυνος ιατρός στην ΕΚΟΦΝΣ, στην ΕΠΟ, στο Μοντέρνο Πένταθλο και σε κολυμβητικούς και χιονοδρομικούς συλλόγους.

Διακρίθηκε ως ειδικευόμενος της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και τιμήθηκε με μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον τομέα, την Ευρωπαϊκή Υποτροφία Σπονδυλικής Στήλης ESDS Travelling Fellowship (European Spine Society/European Spinal Deformities Society). Μετεκπαιδεύτηκε στη Μονάδα Σπονδυλικής Στήλης του Πανεπιστημίου του Manchester και έκτοτε αφοσιώθηκε στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης, με αξιέπαινες διακρίσεις και πρωτοποριακά χειρουργεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως, τοποθετήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ως υπεύθυνος Ορθοπαιδικός στη διεθνή ποδοσφαιρική ομάδα της Manchester United. Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε σημαντικές προσωπικότητες της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο εξωτερικό, όπως ο Christian Mazel στo Νοσοκομείο Montsouris στο Παρίσι (L’Institut Mutualiste Montsouris/Department De Chirourgie Orthopedique et Traumatologique), ο καθηγητής C.S.B. Galasko και οι Raymond Ross, Brad Williamson και Jonathan Spilsbury στα Νοσοκομεία Royal Manchester Children’s Hospital /Spinal Unit, Hope Hospital και Bupa Hospital. Επίσης, στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. με τους καθηγητές Χαρτοφυλακίδη, Πανταζόπουλο, Κορρέ, Σάπκα.

Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο με Άριστα με θέμα την Οστεοπόρωση.

Στη συνέχεια εργάστηκε για δύο έτη ως Διευθυντής Κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 επιβλέποντας την κατασκευή του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά.

Διορίστηκε Διευθυντής στην Ιατρική Υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και μετατέθηκε ως Επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για 5 έτη και στην Ορθοπαιδική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για 3 έτη.

Έκτοτε εργάζεται ως ιδιώτης χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης στη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο είναι πλούσιο (Hirsch Index 4 / M Index 0,235).

Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης και μέλος του Συμβουλίου της World Spine Society. Επίσης, μέλος διεθνών (Eurospine, British Scoliosis Society , AO Spine Europe, ACMS, ESSKA, FIMS) και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών (ΕΕΧΟΤ, ΟΤΕΜΑΘ, ΕΕΜΜΟ, ΕΛΙΟΣ)

Δημοφιλέστερα

To Top