Ελλάδα

Κομμωτήρια: Κλείνουν στο lockdown

Η Ελλάδα περιμένει την ανακοίνωση Μητσοτάκη και μπαίνει πάλι σε ένα σκληρό lockdown. Τα κομμωτήρια όπως είναι γνωστό είναι στις επιχειρήσεις που κλείνουν στο lockdown.

Νέο lockdown αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγη ώρα (12:00) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τώρα που έχουν όλοι την εμπειρία της πρώτης καραντίνας ψάχνουν ραντεβού στα κομμωτήρια.

Όπως είναι γνωστό τα κομμωτήρια κλείνουν στην καραντίνα.

Εάν αποφασιστεί lockdown με μέτρα στα πρότυπα Θεσσαλονίκης, τα κομμωτήρια θα μείνουν κλειστά.

Στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σωτήρη Τσιόδρα στο πλευρό του θα ανακοινώσει καραντίνα τουλάχιστον τριών εβδομάδων (υπάρχουν πιθανότητες και για έναν μήνα), η οποία ξεκινά στις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η απόφαση ελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, τον κ. Τσιόδρα και τους στενούς συνεργάτες του, ύστερα από αναλυτική επεξεργασία όλων των στοιχείων.

Στο τραπέζι του Μαξίμου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ, με τα κρούσματα να σημειώνουν εκθετική αύξηση όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες που ήδη βρίσκονται σε lockdown, αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και θα απαντήσει, από κοινού με τον κ. Τσιόδρα στα ερωτήματα που θα τεθούν.

Παράλληλα, διευκρινίσεις αναμένονται για τα σχολεία καθώς θα κλείσουν τα λύκεια, ωστόσο είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Από τις 5:00 το πρωί έως τις 21:00, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας. Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη και δε χρειάζεται SMS.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top