Ελλάδα

Με στάση εργασίας ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των δικαστών για την λειτουργία των δικαστηρίων

Διακοπή των συνεδριάσεων την ερχόμενη Παρασκευή από 9 π.μ. έως 12 μ.μ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ξεκίνησε το κύκλο των αντιδράσεων στην κυβερνητική απόφαση να συνεχιστεί η λειτουργία των δικαστηρίων κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω COVID-19, διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (στάση εργασίας) την ερχόμενη Παρασκευή από 9 π.μ. έως 12 μ.μ.

Η ΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων» κατέρχεται σε μια πρώτη συμβολική πράξη-μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση.

Έτσι, η ΕΔΕ αποφάσισε να διακοπούν οι συνεδριάσεις όλων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή. Δεν παραλείπει η ΕΔΕ να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς σε «θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων», υπονοώντας τους δικηγόρους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ανακοίνωσης της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’. Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του. Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα».


Δημοφιλέστερα

To Top