Αυτοκίνητο

Μέσα στο 2021 το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai για ακόμη μία φορά θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο με όμορφο παρουσιαστικό.

Η Hyundai εντείνει τις προσπάθειές της σχετικά με τα οχήματα μηδενικών ρύπων, ιδρύοντας μία αποκλειστικά νέα εταιρεία, την Ioniq που θα δημιουργεί και θα εξελίσσει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με πρώτο από όλα το Ioniq EV.
Αλλά αυτό που αναμένεται να κλέψει την παράσταση θα είναι το Ioniq 5, που ουσιαστικά αποτελεί ένα ηλεκτρικό crossover κόμπακτ διαστάσεων, που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική του 45 Concept, ενώ πολύ πιθανό να αποτελέσει την έκδοση παραγωγής και να τεθεί προς πώληση στις αρχές του 2021. Ήδη οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι και η τελική του μορφή.


Πάντως, στην παρούσα φάση βλέπουμε ότι το Ioniq 5 θα διαθέτει ένα αμάξωμα με πληθώρα έντονων ακμών, τουλάχιστον κοιτώντας το εμπρός, θυμίζοντας αρκετά την Alfa Romeo SZ. Πάντως, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Hyundai φημίζεται για την ομοιότητα που έχουν τα μοντέλα παραγωγής με τα πρωτότυπα, είμαστε σίγουροι ότι το Ioniq 5 θα μοιάζει πολύ με το αρχικό 45 Concept. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό crossover και η αναμενόμενη αποκάλυψη της ηλεκτρικής πλατφόρμας E-GMP της Hyundai έχει επίσης αναβληθεί χωρίς καμία εξήγηση. Τούτο λεχθέντος, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές του 2021, όταν και θα παρουσιαστεί επισήμως το Ioniq 5.

Δημοφιλέστερα

To Top