Διεθνή

Ο Πομπέο αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν – Η δήλωση για τη «δεύτερη θητεία» Τραμπ

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού, Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

Νέο «παραλήρημα» Τραμπ στο Twitter – «Θα νικήσουμε» επιμένει

«Κάνουμε μεγάλη πρόοδο. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να έρχονται από την επόμενη εβδομάδα. Κάντε την Αμερική ξανά μεγάλη! (σ.σ. η τελευταία φράση ήταν το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας)» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Δεν σταμάτησε, ωστόσο, εκεί. «Θα νικήσουμε!» έγραψε αμέσως μετά, πάντα με κεφαλαία γράμματα, πιστεύοντας ίσως ότι έτσι γίνεται πιο πειστικός.

Τα «τιτιβίσματα» του Τραμπ αναφέρονται προφανώς στον δικαστικό ανένδοτο που έχει ξεκινήσει, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που ανέδειξαν ξεκάθαρα ως νικητή τον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν.

Δημοφιλέστερα

To Top